اطلاعاتی درباره شغل مبل سازی و راه اندازی کارگاه مبل سازی
یکی از پردرآمدترین مشاغل، مبل سازی است که قبل از موفقیت و شروع به کار باید کاملاً مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرد. در این مقاله اطلاعاتی در مورد شغل مبل سازی، تأسیس و راه اندازی کارگاه مبل سازی و درآمد حاصل از این شغل را مطالعه کنید.
مبلمان امروزه به یکی از اصلی ترین وسایل زندگی تبدیل شده است و کمتر خانه ای بدون مبل و صندلی راحتی وجود دارد. این اهمیت و حضور در بیرون از خانه مورد تأکید قرار گرفته و محیط اداری و کاری دکوراسیون فضای خود را با مبلمان می چینند. این شغل نیز مانند هر شغل دیگری شرایط و اصول خاص خود را دارد و یکی از پردرآمدترین مشاغل است. اشتغال بالا، تنوع زیاد در مدل ها و طرح ها و رونق چندین صنعت مانند صنایع نساجی اهمیت این صنعت را دو چندان می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرمایه گذاری در مبلمان، با سعید صراف، سازنده و مدیر تولید کهنه کار فیلون صحبت کردیم. سعید صراف 14 سال است که به تولید و عرضه مبلمان می پردازد و به نوعی پیشکسوت بازار محسوب می شود. او نیز مانند سایر فعالان و تولیدکنندگان از شرایط فعلی بازار ناراضی است و به صراحت اعلام می کند که هیچکس وارد کار نشود و پول خود را هدر ندهد. وی فرآیند تولید مبلمان را اینگونه توصیف می کند: این اثر دارای سه مرحله اصلی نجاری، رویه کوبی و رنگ است. اکثر این سه مرحله علاوه بر سایر کارهای جانبی در یک مرحله انجام می شود. برخی واحدها دو یا سه کار را با هم انجام می دهند. در ساخت مبلمان مواردی مانند مدل های مدرن، اندازه خانه، کیفیت و قیمت در نظر گرفته می شود. در این مقاله از شهرکهای صنعتی به مبل سازی و راه اندازی کارگاه مبل سازی پرداخته ایم.
نرخ بازار برای شغل مبل سازی
کمترین قیمت محصولات موجود در بازار مربوط به خدمات ناهار خوری با قیمت های بین 3 میلیون تا 4.5 میلیون است. سایر نمونه ها بین 5 میلیون تا 5.7 میلیون تومان یافت می شود. مبلمان کلاسیک و مدرن قیمت بیشتری دارند. کارهای ایرانی 8 تا 12 میلیون تومان است که محصولات مشابه ترک آن 18 تا 25 میلیون تومان است. این قیمت ها برای محصولات غیر سفارشی می باشد و در صورت نیاز به تعداد یا مدل مورد نظر از کارگاه سفارش دهید. ارقام برای این کار تا 25 میلیون هزینه دارد. مبل های کلاسیک و سنگین، وارداتی از کشورهای ایتالیا و ترکیه است و با تعرفه های کیلویی، 25 تا 30 هزار تومان چندان ارزان نیست. البته چنین آثاری مشتریان خاص خود را دارد که تا 80 میلیون تومان خرج می کنند. قبلاً مبلمان اداری تولید می کردند، اما مشتریان این محصولات عمدتاً ادارات و مشاغل دولتی هستند. این مراکز زمانبر بوده و به دلیل روشهای خاص وصول و پرداختی که نیاز به تأیید واحد حسابداری سازمان متبوع خود دارد، میتوانند با تأخیرهای طولانی مواجه شوند. با این حال کل مجموعه تولیدکنندگان ایرانی که عمده صادرات آن ها فوم اداری است. واردات مبلمان های کلاسیک و مدرن از ایتالیا، ترکیه و تا حدودی چین نیز به صورت محدود انجام می شود.
راه اندازی یک کارگاه مبل سازی سایز متوسط و مناسب قطعاً نیازمند الزامات زیادی است و تأمین آن نیاز به سرمایه اولیه دارد. در نگاه اول، کارگاه های مبلمان گران به نظر نمی رسند و بسته به میزان سرمایه اولیه می توانید آن را در بازگشت سرمایه کوتاه مدت مشاهده کنید. اما با توجه به ریسک بالای این کسب و کار، تحقیقات و تحلیل های اولیه باید به درستی انجام شود. برای شروع کار تولیدی حداقل 100 میلیون تومان سرمایه لازم است. درآمد این کار حدود 15 میلیون تومان است که در صورت داشتن روابط عمومی خوب و تخصص در زمینه فروش می توان این درآمد را تا حدود 20 میلیون تومان افزایش داد.
فضای مورد نیاز جهت راه اندازی کارگاه مبل سازی
یکی از این موارد مهم، فراهم کردن مکانی مناسب برای کارگاه است. اصولاً کارگاه های مبل سازی در حاشیه شهر و به دور از هیاهوی شهر هستند. به همین دلیل مشتریان نمی توانند مستقیماً محصولات تولید شده را ببینند و خریداری کنند. این در حالی است که کارگاه مبل سازی فقط وظیفه تولید را بر عهده دارد و مشتریان مجبور نیستند مستقیماً از کالا بازدید کنند. در کارگاه ها فقط محصولات تولید می شود، بنابراین برای افزایش تعداد سفارشات، محصولات ارسالی به نمایشگاه ها و فروشگاه های مبلمان باید دارای ویژگی های منحصر به فرد و مزیت های رقابتی باشند و به این ترتیب کارگاه در مسیر موفقیت قرار می گیرد. توجه داشته باشید که اگر تولید سنتی باشد مساحت 150 تا 200 متر کافی است ولی کار سنتی عواقب خود را دارد که مهمترین آن فرسودگی و هدر رفتن مواد اولیه است. تولید انبوه باید به صورت مدرن و مکانیکی دنبال شود که حداقل به 1000 متر فضا نیاز دارد. هزینه مکان کارگاه و دستگاههای برش، پرس و دوخت تقریباً 12 الی 15 میلیارد تومان است. ولی راه اندازی کارگاه سنتی سرمایه ای در حدود 60 الی 70 میلیون می خواهد. چوب که از مواد اولیه تهیه مبل است سابق از داخل کشور تهیه می شد ولی الان از خارج وارد می شود و واردات چوب به شکل الوار است. و قیمت چوب با توجه به کیفیت ونوع و قیمت دلار متفاوت است پارچه نیز از مصالح مهم در تولید مبلمان است و از خارج از کشور وارد می شود و قیمتی حدود 40 هزارتومان تا 160 هزار تومان دارد که البته نوع خوب و مرغوب آن به متری 400 هزار تومان هم می رسد.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما با ارزشه
0 دیدگاه